Ενδομητρικό σπιράλ.


Το σπιράλ αποτελεί μία από τις διαδεδομένες μεθόδους αντισύλληψης, καθώς η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 99,5% και προσφέρει αντισυλληπτική προστασία μέχρι και 5 χρόνια.

Ενδομητρικό σπιράλ

Το σπιράλ αποτελεί μία από τις διαδεδομένες μεθόδους αντισύλληψης, καθώς η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 99,5% και προσφέρει αντισυλληπτική προστασία μέχρι και 5 χρόνια.

Με την τοποθέτηση του σπιράλ η γυναίκα απαλάσσεται από το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και από την επίπονη διαδικασία μιας έκτρωσης. 

Το σπιράλ τοποθετείται προς το τέλος της εμμηνορρυσίας, όταν το τραχηλικό στόμιο είναι πιο ανοικτό και η διαδικασία προκαλεί μικρότερη ενόχληση στη γυναίκα. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί αμέσως μετά από έκτρωση ή εάν η γυναίκα έχει γεννήσει, 6-8 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μέθοδος αντισύλληψης δεν απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, επειδή εμφυτεύεται μέσα στη μήτρα.

Το σπιράλ ουσιαστικά προκαλεί μείωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων, καθώς και καταστροφή αυτών, ενώ κάνει το περιβάλλον της μήτρας ακατάλληλο για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Τα συμπτώματα όπως ελαφρύς πόνος ή μικρή αιμορραγία είναι παροδικά και δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Συνέχεια