Φυσική Συλληψη.


Ο εύκολος "δρόμος" προς τη μητρότητα

Η ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι ενα απλό μα συνάμα πολύπλοκο φαινόμενο της φύσης. 

Η πρώτη ημέρα του κύκλου είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου, συνήθως ο κύκλος εχει 28 ημέρες (ένας φυσιολογικός κύκλος κυμαίνεται από 21 μέχρι 35 ημέρες) και ωορρηξία γίνεται τη 14η ημέρα του κύκλου (εαν ο κύκλος εχει 30 ημέρες, ωορρηξία συμβαίνει περίπου την 15 ημέρα). 

Τις πρώτες δυο εβδομάδες του κύκλου το ενδομήτριο αναπτύσσεται προκειμένου να δεχτεί το έμβρυο. Παράλληλα, ωοθυλάκια μεγαλώνουν στις ωοθήκες, οπου τελικά ενα μόνο απ΄αυτά θα σπάσει, για να ελευθερωθεί το ωάριο το οποίο "αναρροφά" μία απο τις δύο σάλπιγγες. 

Εκεί θα γίνει η σύλληψη-γονιμοποίηση του ωαρίου απο ένα σπερματοζωάριο. Τα σπερματοζωάρια φτάνουν στις σαλπιγγες από τον κόλπο και τη μήτρα, σκαρφαλώνοντας στην τραχηλική βλέννη. Το γονιμοποιημένο ωάριο παραμένει στη σάλπιγγα 11ώρες έως 6 ημέρες. Την 6η ημέρα το έμβρυο μεταφέρεται στη κοιλοτητα της μήτρας, οπου γίνεται και η εμφύτευσή του στο ενδομήτριο...Ένα συναρπαστικό "ταξίδι" ξεκίνησε!!!

Οι γόνιμες ημέρες είναι τρεις ημέρες πρίν και τρεις ημέρες μετά την ωορρηξία. Επαφή χρειάζεται περίπου καθε δύο με τρεις ημέρες με το τέλος της περιόδου. 

Ρύθμιση σωματικού βάρους, σωστή διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνού, πιθανή λήψη βιταμινών, ασκηση και καλή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς αγχος θα βοηθήσουν οπωσδήποτε στη φυσική σύλληψη (natural conception).
 
Δυστυχώς, στις μέρες μας τα ζευγάρια καθυστερούν να τεκνοποιήσουν λόγω σύγχρονων κοινωνικών προτύπων ή επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα κάποια απ' αυτά να χρειαστεί να προσπαθήσουν περισσότερο χρονικό διαστημα μέχρι να καταφέρουν το προσδοκώμενο.

Συνέχεια