Φυσιολογικός Τοκετός.


Έναρξη του τοκετού-Η στιγμή που περιμένατε

Έννεα μήνες, εσείς και ο σύντροφός σας περιμένατε αυτήν τη στιγμή! 

Η έναρξη τοκετού γίνεται ή με περιοδικές, επώδυνες συσπάσεις της μήτρας κάθε20-30 λεπτά, με πίεση κάτω χαμηλά και πόνο πίσω στη μέση ή με ρήξη θυλακίου(σπάνε τα νερα). Μπορεί να συνυπάρξει μία κολπική έκκριση, βλενοαιματηρή, που δηλώνει διαστολή του τραχήλου.

Η άμεση επικοινωνία με τον γιατρό σας είναι το πρώτο βήμα που θα κάνετε.Τίποτα δεν γίνεται γρήγορα! Συνήθως, στο πρώτο μωρό χρειάζεται τουλάχιστον 8 με 10 ώρες για να γεννήσετε. Μην λαμβάνετε υπόψιν σας τρομακτικές, δραματικές ιστορίες που θα έχετε ακούσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, από συγγενείς και φίλους. Η μαιευτική κρύβει πολλούς μύθους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται με την τεκμηριωμένη ιατρική. Ο τοκετός είναι ένα απλό, φυσιολογικό θαύμα ζωής και όχι ένα δραματικό γεγονός.

Σταδιακά οι πόνοι θα πυκνώσουν, θα έρχονται πιο συχνά και καλό θα ήταν να περπατάτε στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε ένα μπανιο. Δεν χρειάζεται βιασύνη και αγχωτικές κινήσεις. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον γυναικολόγο σας, θα σας πει πότε πρέπει να μεταβείτε στο μαιευτήριο. Εκεί θα σας εξετάσει για να ελέγξει την πρόοδο του τοκετού και θα σας ενημερώσει για την εξέλιξή του. Παράλληλα, στο μαιευτήριο θα γίνει η παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου. 

Ο μπαμπάς επιτρέπεται να παραστεί στον τοκετό, να συμμετέχει και να παρακολουθήσει την εξέλιξη του τοκετού. Εάν το επιθυμείτε ο αναισθησιολόγος θα προβεί σε επισκληρίδιο αναλγήσια για την άμεση ανακούφιση από τους πόνους της γέννας.

Συνέχεια